4 febr - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

4 febr

Archief > febr 2016
Langeafstandsgroep donderdag 4 februari 2016

Vandaag zijn we met de hele club te gast bij Café Stroop om carnaval te vieren. Ben benieuwd of er nog wat zijn, die zich in een feestelijke pak of jurk hebben gestoken. Want dat hoort er wel een beetje bij. Het weer voor vandaag kan ook best zonnestraaltje hebben. Echt waardeloos weer. Regen en nog eens regen, gelukkig is het niet zo koud. Aan de opkomst is dat ook te merken, slecht 19 man durven de uitdaging aan. Onze koploper Jos stelt voor dat we kortste weg zullen nemen. En zo gedaan.
Wanneer we om kwart over tien onze natte jassen hebben getrokken, komt Vincent gelijk met de koffie rond. Francien heeft geregeld, dat er worstenbroodjes bij de koffie zijn. Tijd om lekker bij te komen. Even later arriveert de korte groep. Het lijkt wel of ze van een ander feestje komen.
Bijna alle dames en een groot aantal mannen hebben zich enorm opgeleukt. Stola’s met veren in bonte kleuren, vrolijke hoeden en petten, bonte jurken en boerenkielen. Ze kunnen zo naar Fidei et Arti om onder te gaan in het Kwaok carnavalsfeest. Bij de lange groep hebben slechts een paar leden zich aan de versieringen hebben gewaagd. Het kan ook zijn, dat ze zich een weekje vergist hebben. Maar verder mag het de pet niet drukken, de feestelijke stemming heeft er duidelijk niet onder geleden. Kees Maas is de man van verrassingen, de vorige week met een voordracht over de nut van het wandelen en vandaag krijgt iedereen bij ons aan tafel van hem een Puitenol relikwie omgehangen. Het “ben d’in vurm” gevoel straalt direct van ons af. Goed gedaan Kees.
Ik probeer slim onder een natte wandeling naar huis af te komen, met de smoes dat de worstenbroodjes nog afgerekend moeten worden. Helaas heeft Jos dit door en publiekelijk wordt mijn daad afgekeurd. Het Standrecht wordt direct toegepast. Ik kom er met een lichte waarschuwing van af. Er zit niets anders om me bij de groep aan te sluiten. Als genoegdoening zal ik het wandelverslag schrijven. Heeft Jos ook eens een rustige middag.
En voor de rest was het een wandeling om niet gauw te vergeten. Tot de volgende week.
Piet Westerhof
Korte Groep Carnaval Wandel naar Café Stroop.

Vandaag gold ons motto “Weer of geen weer, het is altijd wandelweer”. Zo dachten 18 medewandelaars erover. Ik dacht ga even kijken of er mensen zijn, want zoals de Engelse zeggen ,” It’s raining cats and dogs”, laten wij het dan maar houden op , “het regent pijpenstelen” . Je vraagt je wel eens af hoe komt men aan de uitdrukkingen en wat betekent het. Ik ben even gaan zoeken en heb tweemaal een uitleg gevonden.
Ik heb ooit gehoord dat heel vroeger de huizen in Engeland van dik stro waren en behoorlijk hoog. Het waren een soort lagen stro. Tussen het stro leefden vaak katten, honden , muizen enz. omdat het daar lekker warm was. Regende het nu heel hard ( wij zeggen het regent pijpenstelen, dus van die dikke regendraden) dan werd het stro glad en gleden die. De meest acceptabele oorsprong is nog te vinden in het feit dat de straten in het Londen van de 17e/18e eeuw erg vervuild waren met onder meer dode huisdieren. Wanneer het erg regende en stormde werden straatvuil en de dode dieren mee gevoerd door het hemelwater dat door de straten stroomde. Dit wekte de indruk dat de dieren met de neervallende regen uit de lucht waren gevallen beestjes naar beneden. Vandaar regende het ‘katten en honden’.
Uitgedost stond men klaar om naar Café Stroop te wandelen. Door de polders viel het mee wat de wind betrof. Jammer dat de rollen deze keer omgedraaid zijn, in de ochtend regen en in de middag zou het droog worden. Nou wij waren Bosschoenhoofd uitgewandeld en men zou denken wij Puitennollen houden wel van water maar het werd droog. De lange afstand groep zat al lekker warm binnen, zo ook wat wandelaars van onze groep. Met een heerlijk worstenbroodje achter onze kiezen en nog de natte jas aan gingen wij na een minuut of 20 weer op pad richting huis. Voor diegene die gaan carnavallen veel plezier de zieken beterschap en sterkte en de jarigen een fijne en mooie dag.
Grt.Francien


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu