9 augustus - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

9 augustus

Archief > Augustus 2018
9 Augustus . Wandeling naar Oud-Gastel
Vandaag gaat het richting Oud-Gastel een van onze favoriete Koffie adressen. Goede koffie een vriendelijke bediening en een mooi prijsje, wat wil je nog meer. We zijn met 22 personen er zijn er 2 naar de 4 Daagse van Vilt en 4 op fietsvakantie in Blokzijl dus de opkomst was weer prima. Vandaag is het sinds lange tijd weer gewoon wandelweer, niet te warm en droog er wordt regen voorspeld in de voormiddag dus hopelijk houden we het droog. Vandaag loopt het oud-bestuur voorop en ik wordt na zo’n half uur gemaand dat er gebeld naar het steunpunt dat was wel wat vroeg want de telefoon wordt niet opgenomen, Zeker een verkeerd nummer werd er gezegd maar na verschillende pogingen en 30 minuten later was het raak en kon ik onze komst melden, ja de telefoniste begint daar wat later. Op de loopbrug over de A17 moest er een foto gemaakt worden, niet een maar 2 want zekerheid voor alles. Vandaag hadden we ook nog een pechgeval, Wilma haar gehoor toestel viel in storing, erg vervelend voor haar al dat gepiep dus vlug uit het oor gedaan en in haar zak gestopt, ze is na de koffie linie recta naar de gehoorwinkel gegaan. Na de koffie en een lekkere stroopwafel weer terug richting huis. Aad en Willem liepen voorop het leek wel of ze dit voor het eerst deden want bij ieder splitsing of kruising wilde ze een andere richting uit dan wat de bedoeling was. De dames achter hun stuurde ze iedere keer onder veel hilariteit de goede kant op. Ze liepen mooi links van de weg maar op het eind van de Pietseweg ging bijna mis ze namen de binnenbocht en gingen weer gelijk naar links een automobiliste die achter ons aan kwam wist het ook niet meer en wilde buitenom komen maar de weg werd voor haar afgesneden omdat ze uit de bocht rechtdoor naar de linkerkant gingen, dus daar stond ze hoofdschuddend achter het stuur. Buitenbocht nemen voortaan want aan ongelukken hebben we niets. Met wat spatten hebben we het zo goed als droog gehouden tot Oudenbosch dus dat viel weer mee. Alle zieken strekte en beterschap en voor allemaal een prettig weekend.
De groeten: Jo

Korte afstand groep naar Restaurant de Haard
Vandaag een beetje uitgepuft het was weer stralend wandelweer. De wandeling ging rechtstreeks richting de Haard. Want!!!! Er werden weer codes uitgedeeld Oranje en Geel vanwege het noodweer dat opkomst is. Kijkend op buienradar had eigenlijk ook niet zoveel zin, keek ik vanmorgen vroeg dan zouden de buien rond 11.15 boven Oudenbosch komen, vandaar de wat verkorte route. Later kijkend was het tegen half 1. Maar wij 25 wandelaars hebben heel de weg heen en terug geen drup gehad. Maar met deze adem pauze was het weer lekker om wat te ondernemen in en rondom het huis. Tijdens de wandeling moest ik ook even mijn verhaal kwijt wat ik op FB heeft gezet, Ik zal het hier bijsluiten.
Staat ik vorige week voor de Spijkenisse brug, raam open lekker windje. Raam weer dicht want diegene die naast mij stond zat lekker te paffen en de rook kwam bij mij naar binnen. Raam ging weer open toen mevrouw haar brandende peuk weg gooide en ik vriendelijk tegen haar zei "Mevrouw weet U nu waarom er bosbranden ontstaan." Kreeg van alles naar mijn hoofd geslingerd waar ik mij mee bemoeide k.. wijf etc.etc. Het is omdat die peuk weggewaaid was , misschien om ergens een brandje te beginnen. Anders had ik hem opgepakt en zo naar binnen gegooid. Het is toch verschrikkelijk al die branden die gaande zijn. Vaak veroorzaakt door de mens. Kijk maar eens wat er langs de weg ligt. Flesjes die als de zon erop staat, vuur kan maken. Ze had een gezicht als een oorwurm. Misschien een beetje mot met manlief. Waarschijnlijk mensen die geen journaals bekijken, waar je dan zie dat heel veel van de wereld in brand staat.
Maar eigen rechter spelen is ook niet meer zo goed tegenwoordig. Voordat je het weet ben je slachtoffer. Ach misschien leren ze ook hun kinderen hun rotzooi langs de kant te gooien. Vandaag ging er ook een kaart langs voor Wim Bastiaanssen die het wandelen erg mist en de omgang met de mensen. Hij is al een tijdje uitgeschakeld hoop op een snelle beterschap Wim. Andere zieken natuurlijk ook beterschap.
Francien


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu