9 november - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

9 november

Archief > november
9 november Langeafstandsgroep naar Steunpunt Hoeven

Het leek wel een zomerdag tenminste als we het aantal deelnemers in ogenschouw nemen. Volgens Jan V was het aantal zo groot omdat hij Hoeven als het Wassenaar van Halderberge bestempelt. In ieder geval geen slechte reden.
Dus 30 personen ( man mag niet meer) vertrokken met wat vertraging. Joop besloot dat er nog een soort bordesfoto moest komen, waarbij de kleintjes achteraan moesten staan en Thea v d M in een lantaarn hing.
Een uitgelaten stemming dus . Joop en Fons voorop een hoop lawaai achter hen aan. In Hoeven lag de verlaten nieuwe school op onze route. Een prachtig gebouw, maar onbewoond vanwege mogelijk instortingsgevaar van de plafonds
De koffie dronken we in Het Punt, maar vandaag in een ander lokaal. De KBO aldaar hield een instructiebijeenkomst , waardoor wij in de Surplus afdeling belanden, waar overigens niks mis mee was.
Dan nog een huishoudelijke mededeling: Het aantal aanmelders voor de kerstlunch is groeiend. Vergeet je niet tijdig te melden.
Tot slot een kleine wetenswaardigheid over de uitdrukking Puntje bij paaltje. ( Bron NRC)
Deze uitdrukking begint eigenlijk met als en eindigt met komt, maar kop en staart worden geregeld geschrapt. Zo schreef de bioloog Midas Dekkers ooit: „Puntje bij paaltje begrijpen mijn poezen ook geen snars van mij en begrijp ik van hen al helemaal niks.” De herkomst van deze uitdrukking is overigens onbekend. Sommigen leggen een verband met het Middelnederlandse putten ende palen: de grenzen van een gebied door putten (‘kuilen’) en palen aanwijzen. In Vlaanderen zei men: als de knijper op de staart komt.
Ps De foto’s zijn vandaag en van dinsdag en gemaakt door Joop D
Groet Jos

Korte afstand groep naar Mini Camping de Nieuwe Riet.

Verleden week had ik aan gegeven er niet te zijn, maar mijn andere bestemming ging niet door dus hier ben ik weer. Mijn ochtend begon goed. Ik ben niet nieuwsgierig maar weet graag alles. Toos Goossens liet iets op haar foon zien aan andere. Wat met een oeh! ontvangen werd. Zoals ik zei ik ben nieuwsgierig en zei wat heb je daar voor moois. Ik dacht een filmpje van haar kleinkind of zo. Ik kijken en begon al te denken wat is dat. Ik keek te snel weg, dus nog een keertje in de herhaling. Ik die super bang bent van slangen, liet Toos achter in een behoorlijke schater lach. Ik weet niet of Jos het op de site kan plaatsen ik heb het wel gestuurd. ( IS  GELUKT)  
Met een flauw wandel zonnetje gingen wij met 23 personen richting de Camping de Nieuwe Riet. Zo wandelend langs de Zandeweg richting Oud Gastel. Tunneltje onderdoor links af zo richting de Camping. Je merk wel dat het heel wat rustiger wandelen is langs deze weg. Minder (vracht) verkeer wat zo langs je raast. Aangekomen op de Mini Camping was het even naar een plaatsje zoeken. Er was wat gereorganiseerd . Maar met wat stoelen hier en daar erbij kon ieder aan zijn kofie/thee beginnen. Ik ging nog even namen noteren van mensen die deel willen nemen aan de kerstlunch. Ik moet zeggen ik had een aardig lijstje vol. Na al het kletspraat en het legen van de waterblaas werd de terug weg weer aanvaard. Op de industrie weg de groep nog maar even op de digitale vastgelegd. Willy Stolker nog bedankt dat je voor mij de mensen zonder email de uitnodiging wilde uitprinten en geven. De zieken wens ik beterschap en de feestvierders een fijne dag. Francien 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu