27 aug - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

27 aug

Archief > augustus 2015
Korteafstandsgroep naar Steunpunt Hoeven 27 augustus

Na de hoosbuien van gisterenavond was het spannend of het vanochtend droog zou blijven. Dus even de techniek erbij gehaald. Dat was de buienradar en die gaf aan dat er rond tien voor elf de regen over ons heen zou komen. Ik dacht er zullen weinig mensen zijn om te wandelen maar de echte “die hards” laten zich niet door wat water uit het veld slaan. Met 16 wandelaars gingen wij op pad naar Steunpunt Hoeven. Met een kleine omweg door wijk Albano, best wel een wat groene route, Jan Teunis straat, de Kapelstraat in. Het was spannend of wij wel over het fietspad konden, de fietsers konden er nog niet door. Maar wij wandelaars liepen lekker over de nieuwe geasfalteerde pad, waar nog een gladde laag over moest. Een kwartier later dan gepland kwamen wij bij het steunpunt aan. Ik had het gebouw in vizier toen Jos Diephuis mij belde dat er twee dames al een tijdje zaten te wachten. Dat waren Toos de Heide en Willy Stolker die hun eigen route van een halfuurtjes hebben gelopen. Jos was pijnloos zei hij en had al tig kilometers gefietst. Dus met hem gaat het gelukkig ook de goede kant op. Sommige dames hebben de koffie geschonken die klaar stond, want de dame in kwestie moest naar een crematie. Ook het betalen hebben we zelf even geregeld. Het kan dus nog wel dat men vertrouwen in de mens heeft. Het werd tijd om huiswaarts te keren. Nou de buienradar zat er echt niet naast. Toen wij buiten kwamen regende het. Gelukkig geen hoosbuien maar wel genoeg om behoorlijk nat te worden in die 5 km die wij nog af moesten leggen. Linia recta gingen wij naar huis. Nu helemaal over het nieuwe fietspad waar de wegwerker vroeg of het lekker liep. Nou en dat deed het. Lekker nat ondanks de poncho, maar toch voldaan was deze ochtend ook alweer ten einde. De zieken het allerbeste en sterkte de jarigen een fijne dag.
Groetjes Francien

Langeafstandsgroep Verslag donderdag 27 augustus

Het was het vandaag een erg onrustige dag. Het begon bij het opstaan, te laat uit bed, daarna naar de club voor een wandeling naar de Nieuwe Riet, vervolgens met de buurman naar het ziekenhuis, wat veel langer duurde dan verwacht. Snel onder de douche en daarna naar een receptie in Dordrecht. Gelukkig was er nog even tijd om langs de Italiaan te gaan voor een hapje. Uitgeblust zitten we om dik over acht aan een bakkie koffie. Ook bij ons beginnen de jaren ook te tellen.
Tijdens de wandeling krijg ik van Ad van Nijnantten een Haags Hopje, op zich niks bijzonders. Maar wel als Ad uit de doeken doet waar deze lekkernij vandaan komt. Ik wil jullie dit niet onthouden.
Het Haagse Hopje is genoemd naar baron Hendrik Hop, oud gezant der Staten van Holland. De baron was verslaafd aan koffie. Het verhaal wil, dat hij op een avond zijn kop koffie met suiker en room op de kachel liet staan. De volgende ochtend bleek dat een karamel te zijn geworden. Hop vond die brokken suiker met koffiesmaak erg lekker. Toen hij korte tijd later van zijn dokter geen koffie meer mocht drinken, vroeg hij zijn onderbuurman, bakker Theodorus van Haaren, voor hem van die 'brokken koffie' te maken. Ze werden al gauw 'de brokken van baron Hop' genoemd en kregen in 1880 de naam Haagsche Hopjes
Over de wandeling valt deze keer niet zoveel te vertellen, alleen dat het na de koffie behoorlijk begint te regen, met als gevolg dat de helft van de club voor de kortste weg naar huis kiest. De anders zo stoere binken laten het behoorlijk afweten. Met z’n tienen kiezen gaan we onverdroten door en geen gezeur over een spatje regen. Of dit echt zo stoer is laat ik aan de kenners over.
De komende 3 weken ben ik met vakantie, het ga jullie goed.
Piet Westerhof


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu