30 april - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

30 april

Archief > april 2015
Verslag donderdag 30 april 2015
Vroeg opstaan wordt bij ons steeds een groter probleem. Gisteren was ik net over zes uit de veren en vanochtend om zeven uur. Vroeger in mijn werkzame leven had ik daar geen enkel probleem mee. Maar de laatste jaren knap ik vaak na het de lunch even een uiltje, heerlijk even de ogen dicht op de bank.
Vandaag staat de voorjaarswandeling naar Rijsbergen en omgeving op het programma. Volgens mij hebben we deze keer meer tijd in de voorbereiding gestoken dan in de voorgaande jaren. Eerst de wandelkaarten en de omgeving verkend, daarna tweemaal voorgelopen. Het vastleggen van de vertrekplaats van de lange groep heeft ons wat kopzorgen gekost. Het zal toch niet gebeuren, dat we elkaar in het bos niet kunnen vinden. De tijd van Hans van Grietjes, waar broodkruimels voor een oplossing zorgden, is helaas voorbij. We willen nu eenmaal goed voor de dag komen.
Na een aantal opzeggingen blijft de deelnemerteller steken op 49 man/vrouw. En het weer is ons goed gezind op een paar spetters met hagel na hebben we het prima getroffen. De voorspellingen waren zeker niet goed.
We hadden op weg naar de parkeerplaats bijna te maken met een calamiteit. Onze route werd versperd door een aantal vrachtwagens, een teerketel en stoomwals, kortom een aannemer was bezig op de weg op te knappen. Er was echt geen doorkomen aan. Gelukkig kon Jo Rijnvos via een omweg ons naar de parkeerplaats loodsen. De familie Otten werd in eerste instantie de verkeerde kant opgestuurd. Gelukkig waren ze net op tijd voor het vertrek. Met Jo en Jos op kop gaan we met een flink tempo op weg. Via de knooppunten 35, 38 en 63 wandelen we naar ons koffieadres De Ruyterhof in Rijsbergen. Heel simpel, het kan niet misgaan.
Wanneer ik onderweg een paar foto’s wil maken, blijkt dat in de camera geen batterijen zitten. Gelukkig gaat het ook redelijk met de I-Phone. Onderweg komt Jos langs om te informeren wat ik op mijn krentenbollen heb. Ik heb er deze keer geen kaas op en dat valt hem een beetje tegen. Tijdens de voorwandeling heeft Jos mijn halve mondvoorraad met kaas naar binnengewerkt. Nee, vriend dat gaan we deze keer niet doen.
De korte groep is een paar minuten voor ons bij De Ruyterhof, waar heerlijke Limburgse Vlaai door een stevige kok uitgeserveerd wordt. Van kersen- tot rijstenvlaai, voor ieders wat wils. Joop Damen wil deze keer niet bij ons aan tafel zitten, hij zoekt en vindt een paar gezelliger vrienden. Het valt ons op dat naar zijn vertrek naar een andere tafel, de sfeer er op vooruit gaat. Joop heeft zichtbaar spijt van zijn escapade.
Op de terugweg stoppen we bij het Herdenkingsmonument de Vloeiweide, waar op 4 oktober 1944 het hele boswachtergezin Neefs door de Duitsers is vermoord. Als represaille werden een dag later 8 verzetstrijders terechtgesteld. Wat een afschuwelijke, zinloze gebeurtenis. Het is toch goed dat we erbij stilgestaan hebben.
Het bijna half een, wanneer de wandeling erop zit. Iedereen vond het een geweldig mooie wandeling en daar doen we het voor. En niet te vergeten een prima koffieadres en prachtig weer. Wat kan een mens nog meer wensen.
Jullie verslaggever Piet Westerhof


30 april Voorjaarwandeling Korteafstandsgroep.
Vanochtend was iedereen die meeging voor de voorjaarswandeling in Rijsbergen en omgeving op tijd aanwezig. Het was zelfs zo dat we voor de afgesproken tijd van 9 uur konden vertrekken. Er waren die rechtstreeks reden naar de afgesproken parkeerplaats, eigenlijk waren we allen op tijd aangekomen. Met mijn kaartje in de hand en de voorwandeling nog in mijn hoofd gingen wij met 24 man op pad, letterlijk en figuurlijk. Aan het einde van het bospad kwamen de twijfels al. Rechts of links. We gingen links maar na nog geen 100 kwamen wij er achter dat het toch rechts moest zijn. Daar werden ook onmiddellijk gestraft door een heel klein buitje, maar dat kon de pret niet drukken. Al gauw konden de paraplu’s in de gesloten stand gaan,om niet meer open te hoeven gaan. Na en uurtje wandelen kwamen wij bij ons koffieadres aan. Waar ik de mededeling kreeg dat we nog een weggetje vergeten waren in te lopen. Maar deze juf heeft de leerlingen toch goed de les geleerd en zij gecorrigeerd kon worden. De vlaai/appelgebak, koffie/thee lieten wij ons goed smaken in de Ruytershof , de tongriemen bleven ook nog lekker doorgaan. Even na ons kwam de grote afstand groep binnen. Ja, hoe gezellig het ook was met al dat gekletst er moest tenslotte weer gewandeld worden. Een stukje Rijsbergen door. Om zo weer in de boerenbedrijven gebieden terecht te komen. Nog even op de foto bij de sluis waar men het water zuiver en zuurstof krijgt bedoeld voor de vissen. Hoop dat ik het zo goed uitlegt. Een mooi pad om te lopen zo langs het water. De foto’s zullen meer laten zien dan dat ik hier op papier kan zetten. Bij het Maria beeld was ook weer even een foto momentje om dan de weg rechts te nemen. NEE!!!!!! Francien wij moeten links. Die harde schijf van mij is traag en vol, moet een hoop deleten. Oké, dat doe ik, deze route dan krijg ik weer ruimte in mijn bolletje. Naar mijn mening hebben wij een leuke en mooie ochtend gehad. De weer goden waren na alle voorspellingen ons toch goed gezind, en dat wij echt geboft hebben. Want, terwijl ik mijn mede passagiers af ging zetten, kon je zien aan de plassen dat het in Oudenbosch behoorlijk gehoosd had. Ik hoop dat de mensen die niet meegegaan zijn ook een droge wandeling naar Boerderij de Zellebergen hebben gehad. Ik wens hierbij iedereen een mooie bevrijdings dag, laten wij op 4 mei de mensen niet vergeten die voor onze vrijheid gevochten hebben en de gesneuvelden herdenken.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu