13 aug - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

13 aug

Archief > augustus 2015
Korte afstand groep naar Bread and Breakfast de Luijenbergh.
Natuurlijk was het de hele week de weersverwachtingen volgen. Tropisch warm zou het worden, boven de 30 graden, en onweersbuien. Maar de laatste update vanmorgen was rond de 27graden de onweersbuien zouden vanavond optreden, dus dat wordt fietsie pakken en naar het steunpunt fietsen waar wij met 16 mannen en vrouwen gingen vertrekken. Een vaste groep hadden een boottripje gepland naar de mooiste en de gezelligste stad van Zuid Holland nl. Rotterdam. Ook zij hadden niets te klagen over het weer. Henny en Inneke gingen de groep voor. Ik weet niet of jullie wel in sterrenbeelden geloven ik ben namelijk tweeling. Die staan bekend op besluiteloos en eigenwijs. Bij mij klopt dat helemaal. Vandaag was ik niet besluiteloos maar wel eigenwijs. Ik zei dat we recht toe recht aan naar de Luijenbergh zouden lopen. Dus de Zandewegweg op richting Oud Gastel zo de Langebergstraatje op. Maar die is afgesloten zeiden sommige. Nee was mijn antwoord dat is als je links gaat maar wij gaan rechts af. Zoal wandelend zeiden ze tegen mij de Luijenbergh ligt toch daar bij de Mini Camping wijzend naar links. Nee was mijn antwoord daar moeten wij heen wijzend naar rechts.
 Dus aangekomen bij Langebergsestraatje en de bouwput aldaar, oeps sorry waar we moeten toch daarheen. Maar na veel discussie van hoe lossen wij dit op terug gaan geen optie. Nou secondaire langs de A17 en dan het weggetje naar links. Komen wij bij een kruising volgen wij de asfalt weg of het verharde keitjes weg. Sommige vonden het zandweggetje wel een uitdaging en een paar namen het asfalt. Maar er leiden velen wegen naar Rome zoook naar de Luijenbergh. Ietsjes later dan normaal stond de koffie/thee al lekker klaar. Ook Beppie was weer op de fiets gekomen, Francis van de Riet met haar auto zo ook Toos en Willy. Die eerst nog een rondje hebben gelopen. Ik schreef de laatste keer dat Willy Stolker en Toos aanschuiven voor de koffie. Maar de wandeling die wij maken is voor hen te lang tenminste voor Willy, tegen de 86 en nog behoorlijk quick, dus wordt de auto meestal niet te ver van het koffie adres gezet en maken de dames toch hun wandelingetje en komen gezellig koffie drinken. Ook werd er nog een kaart getekend voor Jeanne Bosman. De poriën hebben weer goed hun werk gedaan er was weer behoorlijk wat vocht afgedreven. Maar gelukkig was er ook een heerlijk briesje, al met al was het weer een gezellige en leuke wandeling en die hindernissen nemen wij maar voor lief. De jarigen wens ik een fijne dag en de zieken beterschap en sterkte. Nu maar hopen dat de weergoden ons volgende week ook goed gezind zijn. En dat we niet zoiets krijgen als op deze foto deze is van de zomerlunch van 2005
Langeafstandsgroep naar Hoeven

Het was vandaag niet druk. Er waren wat subgroepjes wat anders aan het doen. Of was het ook het warme weer? Uiteindelijk gingen er maar 15 wandelaars op stap, met als koffie bestemming de 7evende Hemel in Hoeven. Het toeval wilde dat er vandaag een artikel in BNdeStem stond, met als titel “Ijs met een warme nasmaak”.  Het mascarpone ijs is het meest populaire ijs en ieder jaar maakt eigenaar Patrick er een aantal smaken bij. Allemaal “handmade”.
Als koffie pleisterplaats is het goed verblijven en zeker in de zomer als je buiten kunt zitten is de 7evende Hemel een gezellig punt met een blik op winkelend Hoeven. En als je jarig bent wordt er een “lang zal hij leven plaatje opgezet” en krijg je een oranje krans om je nek gehangen.
Volgende week onze zomerwandeling. Alleen goede zin meenemen en zorgen voor aangenaam wandelweer. Tot 20 augustus
Jos

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu