23 febr - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

23 febr

Archief > februari 2017
Verslag donderdag 23 februari

Het journaal en de dagbladen spreken zich vandaag behoorlijk tegen. De Telegraaf is niet zuinig met een stormverwachting voor laat in de middag, we kunnen rekenen op windkracht 11 met uitschieters tot 12. Van code geel tot rood en andere kleuren van de regenboog. Je zal toch kleurenblind zijn. Weerplaza is wat bescheidener, voor regio West Brabant hooguit een windkracht 8. Ook nog pittig.
Toen gisteren de windverwachtingen voor vandaag langs kwamen, vroegen we ons af gaan we wel of niet wandelen. De veiligheid van de wandelaars staat voorop. Ik moet er niet aandenken dat we onderweg te maken krijgen met vallende taken of afgewaaide dakpannen. Daarom hebben we gistermiddag een mailtje rondgestuurd met de boodschap, dat de wandeling mogelijk niet doorgaat. Gelukkig viel het vanochtend heel erg mee. Hooguit een stevige bries.
Zoals gewoonlijk, moeten een aantal heren voor vertrek nog een snel een plas doen. Gelijk paniek in de groep “zitten er nog mensen op de plee of kunnen weg”. Deze keer was ene Kees het slachtoffer. Het is al dik over negen uur, wanneer we met 14 man op weg gaan Café Stroop voor onze carnavalsviering. Conny en Jan Verschuren zijn gezond en bruingebakken terug van een geweldige vakantie op Curaçao. Ook Ger Stam is weer gezond en wel terug van zijn overwintering in Thailand. Enthousiast worden we door hen bijgepraat over hun vakantie ervaringen.
Tot onze stomme verbazing blijkt, dat zeker 20 man stiekem met de auto gekomen te zijn. Onder wie jullie verslaggever. Het parkeerterrein achter Stroop staat mutje vol. Er zijn dit jaar behoorlijk wat geblesseerden. Toch goed dat ze er zijn.
Frans van Kampen is van alle markten thuis. Hij draait zijn hand niet om voor het uitserveren van de koffie met een worstenbroodje. Hij kan zo de horeca in. En het smaakt niet verkeerd. Of dit ook de verdienste van Frans is niet erg waarschijnlijk. Dat elke week de koffie e.d. klaarstaan op de verschillende adressen is de verdienste van Francien. En dat wordt weleens vergeten. Ze doet het maar.
Wanneer we om elf uur weer buiten staan, waait het nog steeds matig. Of is het stilte voor de storm?
Nog even een stukje historie. Het is vandaag 7 jaar geleden, dat Sven Kramer tijdens de 10 km. op de Olympische spelen in Vancouver, op aangegeven van zijn coach Gerard Kemkers, een verkeerde wissel maakte, weg gouden medaille en illusies. En het hele land in zak en as. Dan deed Yvonne van Gennep in 1988 ook op 23 februari tijdens de spelen in Calgary het een stuk beter, met gouden medaille op de 3 km. We waren het bijna vergeten.
Al met al een leuke carnavalsviering in Café Stroop met best redelijk weer. De groetjes, tot een volgende keer en het allerbeste voor onze zieken.
Piet Westerhof

Korteafstandsgroep
Vandaag ging de Carnavals loop zoals gewoonlijk naar Café Stroop. Wij waren met 9 man aan de start. Normaal laten wij onder de tien niet doorgaan, maar omdat we wisten dat er van de lange groep ook 16 onderweg waren en er ook nog kwamen met eigen vervoer en het de wandel voor Carnaval was en de worstenbroodjes besteld waren en omdat het nog niet zo hard regende en stormden en omdat de aanwezige er wel zin in hadden gingen we toch op pad. Zonder omweg rechtstreeks. Die longen konden wel wat frisse lucht gebruiken.
Ik kan mij nog herinneren velen jaren terug ik werkte nog bij de snoep Fabriek van van Melle. En omdat die fabriek van Rotterdam naar Breda verhuisd was, waren er aardig wat pendelaars die met een bus op en neer gingen. Het was een behoorlijke januari storm en bussen mochten niet over de Moerdijkbrug. De bus was wel gaan rijden maar keerde weer terug naar Breda, het was niet de tijd van de mobiele telefoon nog. Ik woonde hier al. Ik werd gebeld of men bij mij mocht blijven slapen of ergens af zetten bij iemand. Ik de beroerdste niet, trotseerde de storm en ging mensen ophalen. Ja dat was vorige eeuw ik denk eind jaren 90.
Velen hadden zich weer in leutkleding gehesen, ondergetekende hield het bij een boeren zakdoek. Willy Stolker kwam met een paar foto”s aan uit de oude doos waar wij tijden het Carnaval in sneeuw liepen . Ik zit ook wel eens door de oude foto’s te scrollen en dan zie die is er niet meer of overleden of dat het niet meer ging. Of je vraag je af hoe zal het met die of die gaan.
Laten wij hopen dat de storm en de regen ons goed gezind blijft, dat er weer vrolijk carnaval gevierd kan worden en de mensen die zo hun best gedaan hebben aan de praalwagens hun kunsten kunnen vertonen.
Ook wil ik hier Ad van Ham heel veel sterkte wensen met haar ziekte. Probeer het leven te leven. Beterschap zal het niet worden maar heel veel sterkte van ons allen. Ook anderen zieken beterschap en sterkte.
Carnavalsvierders heel veel plezier.
Francien
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu