21 februari - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

21 februari

Archief > Februari 2019
Wandeltocht 21 februari ’

Dag beste wandelaars ,ik wil deze tocht de vroege voorjaarstocht noemen ,de krokussen staan al in volle bloei en bij sommige struiken en bomen komt de bloesem al .Mutsen ,dassen en handschoenen laten we thuis .We waren weer met een grote groep (ik heb ze niet geteld maar dacht tussen de 25 &30 pers. )
Jo zette de vaart er goed in ,en wij schapen volgen hem door Oudenbosch richting Hoeven maar gaan voor Hoeven de fietstunnel in naar de Kapelstraat .Voor sommige onder ons ging het wat snel maar zei herpakte zich en sloten mooi weer aan en ging het weer prima .
De verhalen komen onderwegen altijd goed los ,tjonge ,tjonge wat hebben we veel te vertellen .Daarna richting het Goud Haantje steken over naar de Haspelstraat en Camping de Haspel .Hier krijg ik altijd een vakantie gevoel al zijn hier in de bossen ook schots en scheef gewaaid zonde dat het niet beter word bij gehouden ,(maar dit is overal zo ) weinig bossen die er verzorgt uitzien maar het hoort bij de natuur zegt men .Toen liepen we in Hoeven bij Kronestede even zwaaien naar de biljarters en zei zwaaide terug ,ja wij zijn heel vriendelijk zie je wel .En zo het viaduct over naar ST Willibrord ,ik heb nog nooit zo dikwijls de Maria Grot gezien maar nu met wandelen komen we er elke keer langs ,ziet er altijd heel verzorgt uit ,maar dat is bijna alles in Willibrord (bij de meeste )
En dan is er koffie bij in De Lantern tafeltjes gedekt en de koffie was bijna al ingeschonken voor we allemaal zaten .Niemand jarig dus kleine koekjes ,Piet was ons al voor die zat al binnen (was met fiets of auto gekomen denk ik ) Bij het koffie drinken vroeg ik wie het stokje over wilde nemen maar daar was geen animo voor helaas ,de een geen tijd de ander geen zin of konden niet schrijven vertelde ze (geintje natuurlijk ) Conny wilde het wel een keertje doen maar nu nog niet ,Conny we houden het tegoed .maar goed we zien wel volgende week anders hebben we Jo nog ,altijd makkelijk iemand achter de hand te hebben .Na de koffie terug en liep Ria voor en gaf het tempo aan .Ook de terug tocht was toeristisch binnenwegen bospaadjes Pagnevaart en zo kwamen we weer in Oudenbosch aan het groepje al wel uitgedund .Ons hoofd weer vol verhalen heb ik weer wat te vertellen thuis .En zo zat er onze tocht van ruim 17 km er weer op ,moe en voldaan weer naar huis .Voor al diegene die er niet bij waren hopelijk tot volgende week ,de zieke Beterschap ,En we kregen allemaal de groeten van Ger Stam volgens Conny . Dit was mijn verhaal groetjes Els Hagens

Korte afstand groep
Vandaag ging de wandeling naar Restaurant de Cockpit wij waren met 18 man. Deze keer een andere route dan die lange Vaartweg en Pastoor Breugelstraat af te lopen. Bij ons is er al behoorlijke grote aanschuif ploegje. Deze keer waren het er 10. Vandaag konden wij ook een nieuw lid verwelkomen Nel Meijer. Afgelopen vrijdag zijn wij Francis, Wym, Ria, Sylvia, Frederike en ik een rondje Fendert (Fijnaart) gaan doen. Francis had ons uitgenodigd voor een high tea in de d’Engelenurgh te Fijnaart. Dat is de oude Pastorie die nu in privé handen is en waar huis concerten, je kan er lunchen zangles krijgen en een overheerlijke High Tea doen. Alles gaat op bespreken. Maar eerst gingen wij een rondje Fendert doen. Om naar een wandel route te zoeken, kwam ik toevallig een filmpje van Frans Bauer tegen die en rondje Fendert deed. 4.5 km zou onze trek wel stimuleren. Maar al gauw waren wij de route kwijt. Terwijl wij stonden te kijken hoe wij verder moesten. Stopt er een mevrouw op de fiets, zoeken jullie het huis van Frans Bauer. Wij wisten dat wij er langs zouden komen, maar we wilden dat via onze route doen. Die mevrouw gaf ons nog wat tips, als je nu een bepaald paadje neemt kijk je in zijn tuin en het wijk is ook mooi. Nou wij leken wel een stel pubers. Staan wij voor dat huis. Zie er twee auto’s staan. Hij is thuis zei een van ons. Laten we aanbellen, hij zei toch wel eens de koffie staat altijd klaar. Even daar voor had ik een berichtje gestuurd, dat wij zijn wandeling aan het doen zijn, en dat wij even een bakkie willen doen. Niets gehoord hihi. Niets anders dan opnze weg vervolgen. En wie komt daar de poort uit rijden, ja ons Fransie bijna een fietser van zijn fiets rijden. Ik zwaaien en roepen Fransie, Fransie. Maar Fransie stopte niet. Ach jammer zei Frederike dat we hem nu mis gelopen heb, ik had wel op de foto gewild met hem. Nou dan maar op naar onze High Tea die echt geweldig, voortreffelijk en heerlijk was. De buikjes waren tot aan onze keel gevuld, wat was dat goed verzorgd in een mooie en gezellige ambiance. Maar zoals altijd komt er aan leuke dingen een eind. Nadat Francis de rekening had voldaan, bedankt hier ook nogmaals Francis, gingen wij voldaan naar huis van een gezellige en mooie middag. Want ook het weer was prachtig voor half februari. Allen zieken beterschap en sterkte en de jarigen een mooie dag.
Francien


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu