25 febr - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

25 febr

Archief > febr 2016
Langeafstandsgroep op 25 feb naar Walnoothoeve
Wat een dag vandaag. We vertrokken in winterse omstandigheden. Een sneeuwbuitje vergezelde de 25 wandelaars naar de Walnoothoeve in Hoeven. Het eerste dit jaar. Maar voor het vertrek vertelde Jan Verschuren ons dat hij door de doktoren schoon was bevonden. Geweldig nieuws en om het te vieren vertrekken Jan en Connie maar 4 weken naar Curaçao. Ze hebben het verdiend en ze houden ons op de website op de hoogte van hun verblijf daar. Maar dat was niet het enige nieuwtje vandaag. Ben JonkerS vierde met ons zijn 80-tigste verjaardag. Op zich geen nieuwtje want we konden dat al enige tijd zien aankomen. Wel dat Ben er niet als 80-jarige uitziet.
En dan de wandeling. Cees vd Marel en onder getekende hebben de leiding genomen en hebben ongeveer alle straten van Oudenbosch gezien. Zoals gezegd met wat sneeuw, maar die was niet van lange duur. Tegen kwart over tien kwamen we bij de Walnoorhoeve. Daar stond de jarige Ben met koeken op ons te wachten. Uiteraard werd hij flink toegezongen.
Vandaag was het de eerste dag dat Jo van de Nobelen en Addy Nefs met de korteafstandsgroep meewandelden. Het was de dames goed bevallen en ze blijven er , schreven ze me.
De terugwandeling duurde iets langer dan gepland en het was tegen 12.30 dat we op de basis arriveerden.
Groeten Jos Diephuis


Korte afstand groep naar Mini Camping de Nieuwe Riet. 25 febr
Hebben jullie dat ook, zo gauw de oogluikjes open gaan en de blaas vraagt om geleegd te worden, ook gelijk een blik naar buiten geworpen wordt. Tot mijn verbazing was alles lichtelijk wit geworden. Nog effetjes terug naar het warme bedje, om er na een uurtje toch er weer uit te gaan, het zonnetje lacht mij dan tegemoet en denk ik wat een lekker wandelweer wordt het. Maar zit je net in de startblokken, of moet ik zeggen schoenen, wordt het grijs en grauw en vallen er grote witte vlokken naar beneden, gelukkig blijven ze niet liggen. Plu in de aanslag en op naar het steunpunt. Ik was nog geen 500mter onderweg of de plu kon in zijn hoesje. Aangekomen bij het steunpunt zag ik dat Addy Nefs en Jo van de Nobelen zich aan het voorstellen waren aan onze groep. Zij gaan ons tegenwoordig vergezellen in de groep. Ik had gehoord dat Mijntje en Michel ook zouden komen, maar zij wilde de traktatie van Ben Jonkers niet mislopen die deze week tachtig geworden was, van Harte nog Ben. Gijntje hoor Mijntje en Michel. Ik denk dat ik zo’n 14 jaar mee loop, maar niet altijd voorop, vandaag was ik de weg weer even kwijt. Nu heb ik wel eens meer moeite met links en rechts. Deze keer dus ook weer. Gelukkig zijn er mensen om me heen die de weg niet kwijt zijn en ons weer op het goede pad leidt Bijna aangekomen bij de Mini Camping passeerde drie auto’s ons dat waren de niet lange wandelaars, maar ook twee die dat beetje sneeuw niet wilden trotseren he Wym en Francis. Het was heerlijk wandelweer. Francis zei kijk maar ik was er klaar voor en liet haar wandelschoenen zien. Ja,ja Francis. Overal zag je de ijsbloempjes, leeuwenbekjes of was het nu lelietjes van dalen, namen pfff, boven de grond uit komen zelfs een heel veld vol. Bij Wim Suijkerbuik was het ook rustig daar liepen wij langs. Maar ik hoorde dat hij weer voor zoveelste keer vakantie aan het vieren is. Vandaag hadden wij maar 3 mannen in ons gezelschap Jan, Wim en Gerard hoop dat wij ze niet al teveel overstemd hebben. Aan Addy en Jo nog even gevraagd hoe de inburgering bij ons is gegaan. Ze hadden heerlijk lekker genoten van onze tempo. Zo is deze ochtend ook weer tot een einde gekomen. Hierbij wens ik de zieken beterschap en sterkte, de jarige een fijne dag. Koos mijn niet meelopende man maar wel lid, gaat een zondag zijn 8 kruisjes vieren dus weer een tachtig jarige erbij.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu