16 april - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

16 april

Archief > april 2015
16 april langeafstandsgroep
Vandaag krijgen volgens de weerberichten de 2e echte lentedag van het jaar, een heerlijk zonnetje en een temperatuur net onder de 20 graden. Tijd voor een zomerse outfit, een lichte broek met een niet te dik truitje. En zeker geen jas, nou dat viel toch mooi tegen. Het was met 4 graden echt fris en dan druk ik me voorzichtig uit, dus gauw naar huis om een windjack aan te trekken.
Jos stuurde me vanmorgen een SMS’je van zijn vakantieadres in Egmond aan Zee, dat zij een sombere dag hebben. Tijd om weer naar huis te gaan. Ze zijn toch niet met het verkeerde been uit bed gestapt.
Vandaag gaan we op de koffie in het café Kerkzicht in Standaarbuiten. Jo zal Jo niet wezen, als hij niet met een alternatieve route op de proppen komt. En als getrainde marathonloper ken je zo ondertussen je paadjes en weggetjes wel. Hij heeft een route bedacht via het Groene Woud, Moerdijksestraat, vervolgens het spoor over, daarna linksaf Torendreef rechtdoor en daarna links af het het “groene dijkje” op en dan via de afslag naar Standaarbuiten. We zijn even bang, dat dit een meerdaagse veldtocht wordt. Het “groene dijkje” stamt zeker uit de tijd, dat de Romeinen het hier voor het zeggen hadden. Het is een veredeld karrenspoor zonder enige vorm van verharding . Gelukkig heeft iedereen er zin en dan is er geen wolkje aan de lucht. En Jo heeft er succes mee, want iedereen vond dat het een uitdaging meer dan waard was.
Ik weet niet of het jullie opgevallen is, maar we hebben sinds kort een aantal BNN’ers in de club. Eerst hadden Willen van Dijkhuizen een bekend acteur en auteur en zeer bekwaam met glas -en loodtechnieken.
En afgelopen zondag kwam Jo Rijnvos daarbij. Op de Marathon van Rotterdam behaalde hij bij de Nederlandse kampioenschappen in de categorie 70+ de bronzen medaille en daar mag je best trost op zijn.
Onderweg komen we Ad Christianen met hond tegen. Hij moet vandaag helaas verzaken door een steenpuist op een heel gevoelige plaats. Gelukkig is de meeste leed weer geleden.
Op de terugweg we een ommetje langs de Meeshoeve, wel iets verder dan we gewend zijn, waardoor om kwart over twaalf afscheid bij het Steunpunt van elkaar nemen.
Wat mij betreft een meer dan geslaagde wandeling met dank aan Jo.
Piet Westerhof

16 april korteafstandsgroep 
Wandeling naar de Lunch/IJs zaak de Zevende Hemel,
Toen mijn man vanmorgen vroeg waar gaan jullie heen. Was mijn antwoord de 7e Hemel. Toen zei hij weet je wel wat dat is. Ja” was mijn antwoord een lunchroom en ijszaak in Hoeven. Hier onder de betekenis van in de 7e Hemel te zijn.
In de zevende hemel zijn
Waar komt de uitdrukking in de zevende hemel zijn vandaan?
In de zevende hemel zijn betekent 'volkomen gelukkig zijn'.
Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) is deze uitdrukking ontleend aan de kabbala, een joodse geheime mystieke leer uit de Middeleeuwen, waarin sprake is van zeven hemelen. De zeven hemelen worden voorgesteld als een soort 'verdiepingen' in het uitspansel; daarbij geldt: hoe hoger, hoe heerlijker. De zevende hemel is de verblijfplaats van God en de hoogste engelen. F.A. Stoett geeft deze herkomst ook, waarbij hij opmerkt dat Vondel meermalen melding maakte van negen hemelen en dat bij anderen ook wel sprake is van een elfde en zelfs een dertiende hemel. .Zo staat er nog veel meer beschreven.
Maar vandaag waren wij volkomen gelukkig met dit weer om naar de 7e Hemel te wandelen en daar lekker buiten op het terras te zitten in het zonnetje. Wij waren met 27 mannen en vrouwen en drie aansluiters. Voor Koos Raaymakers werd er nog even gezongen voor zijn 82ste verjaardag. Ook kwam het wandelen van Hetty van Leeuwen ter sprake zij wilde graag mee wandelen, maar om haar te beschermen zeiden wij dat ze dat niet zou halen omdat we met een omweggetje zouden lopen. Toen kwam het ter sprake dat de meeste leden best al lang lid zijn en de jaartjes natuurlijk ook bij hen gaat tellen, en men de vraag stelt hoe lang zij het nog vol kunnen houden. Ja soms lopen wij langer dan dat de bedoeling is. Maar andere route iswel leuk. Het is ook wel weer zo in plaats van afbouwen bouwen wij op. Maar we blijven de tandjes op elkaar zetten, en blijven de wegen lekker bewandelen. Nog even het vervoer geregeld voor de voorjaarswandeling mocht er nog iemand zonder vervoer zitten van de korte groep, graag melden bij mij dan. Zieken beterschap en sterkte de jarigen een fijne dag.
Grt. Francien


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu