17 sept - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

17 sept

Archief > sept 2015
17 september Langeafstandsgroep naar De Luijenbergh.

Vandaag kan ik alleen maar wat schrijven hoe de koffiepauze is gegaan. Piet, de voorzitter en ondergetekende zijn als geblesseerde bestuursleden per auto naar het koffieadres vertrokken en wachten daar geduldig op de komst van de wandelaars. Zo moeilijk is dat niet wat als je daar op de koffie komt, tref je een goed gevulde tafel aan en een allerhartelijkste bediening. Op onze “reis”er naar toe passeren we een wandelende Ger Stam, die pertinent een lift weigert. Hij boft want het blijft droog
Maar terug naar de Luijenbergh; keurig op tijd komen 20 wandelaars binnen. Kennelijk heeft het weer, althans de weersverwachting, niet iedereen op de been gebracht. Maar de diehards zijn er. De ziekenboeg is kennelijk wat uitgedund, want Jan Van Hooff, Willem van Dijkhuizen en Jan Verschuren komen ook binnen wandelen.

En dan valt de damestafel op. Veel geluid uiteraard, maar met een vreemde eend in de bijt. Cees Maas zit glunderend tussen al dat vrouwvolk en als er wat van gezegd wordt kijkt Cees nog blijer. Op de wazige foto zit Cees, maar zijn blije gezicht is helaas niet beeld.

Na en halfuurtje koffieleuten vertrekt de groep wandelend naar huis. Alleen Willem van D besluit nog even mee te liften en ruil daarvoor draagt hij een van zijn nieuwe kort gedichtje voor. De tekst ben ik vergeten en dat is maar goed ook
Groet Jos Diephuis

Oh ja, het smoelenboek is weer bijgewerkt . 

Korteafstandsgroep naar De Schans,
Joepie de Poepie wat hebben wij geboft met het weer. Nu regent het Cats and Dogs zoals de Engelsen zouden zeggen, terwijl de voorspellingen waren, in de ochtend buien en in de middag wat meer zon. Nou nu ik dit schrijf is de hemel opengebarsten. Met 19 man gingen wij op pad naar de Schans. Toen ik naar het Steunpunt fietste was het lekker droog, maar onderweg kwamen de druppeltjes toch naar beneden. Maar een paar van die druppeltjes is het gebleven. Via Industrieweg, Heinsbergsweg/straat, de Peeter Ceelen Keeweg op die behoorlijk modderig was. Maar gelukkig was er weinig of zoals goed geen verkeer. Aangekomen bij de Schans, waar Wilma Hopman ons aller hartelijkst ontving na een minuut of 10 vertraging, zaten Jeanne Bosman,Willy Stolker, Toos de Heide, Francis van de Riet en Jeanne Verhulst met smart op ons te wachten. Misschien snakte ze naar de bokkepootjes die Wilma voor ons had klaargezet. Maar eerst werd er voor Nelly Renner die gisteren bij de club der tachtigers is gekomen nog gezongen. Hier nogmaals Nelly van Harte Gefeliciteerd. Tachtig vroeger klonk dat heel oud en leken de mensen heel oud, nu zijn het jonge uitziende tachtigers en sportief. Ja en dan Corrie Bol en Toos Goossens de nieuw bakken Oma’s van hun tweede kleinkind Tom. Beide delen zij dezelfde kleinkinderen een meisje Eva van ca..2.5 en nu de op  2 september geboren Tom. Corrie de dochter en Toos de zoon hebben dat voor elkaar gekregen. Jammer dat ik vergeten ben foto’s te maken want de schaal met beschuit en wit en blauwe muisjes zag er erg appeteitelijk uit en we hebben er met volle teugen van genoten. Dat Tom maar in goede gezondheid mag opgroeien en  "niet al teveel beslag op de Oma’s leggen want die moeten wandelen "Tom en Eva. 

Zo werd het weer tijd om afscheid te nemen van Wilma en via de Bornhemweg lekker huiswaarts, waar wij droog zijn aangekomen. Anne Heuvelink haar sleutels opgehaald in de hal van het steunpunt, die zij op het bankje bij de fietsenstalling had laten liggen. Nelly Renner had ze gevonden en mij gevraagd om door te bellen waar wij ze zouden liggen. En zo trof ik Anne aan bij haar fiets. Nu nog even verder luisteren naar het gekibbel van de algemene beschouwingen:  af en toe best wel grappig. Nou de zieken beterschap en de jarigen een hele fijne dag.
Groetjes Francien

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu