30 juli - wandelclub55plus

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

30 juli

Archief > juli 2015
Verslag donderdag 30 juli 2015 Langeafstandsgroep
Ik heb al vaker de buienradar niet zo erg betrouwbaar gevonden. Voor vandaag worden wat verspreide buitjes voorspeld met zo af en toe een onweersklap. Voor mij een reden om een dun regenjackje aan te trekken en de paraplu thuis te laten. Het wordt vast een heerlijke tocht naar De Nieuwenbergh in de Zegge. We zijn met droog weer begonnen, maar daarna een flinke regenbui van drie uur. Wat een tegenvaller en dan zonder paraplu.
De Vierdaagse lopers zijn vandaag ook van de partij, zonder stijve benen en afgeplakte blaren. Met zoveel trainingskilometers in de benen moet het een fluitje van een cent geweest zijn. Wat hebben ze het deze keer getroffen, van de eerste tot de laatste dag schitterend weer. Ger Stam heeft dit jaar voor de 25e keer de mars uitgelopen, een record binnen de vereniging dat de komende jaren niet verbeterd zal worden. Ger kan niet het laten om trots zijn medaille, verpakt in een chique doosje, aan ons te laten zien. Werkelijk schitterend, ik zou er zondags mee door het dorp lopen. Ook Joop Damen, Ben Jonkers, Wim Suykerbuyk en John van der Eijnden hebben dit jaar weer een kruisje bij gekregen. De huldiging van de mannen wordt dit jaar gehouden tijdens de lunch van de Zomerwandeling op 20 augustus. Met de belangstelling voor deze wandeling gaat het best goed. Bijna de helft van de leden heeft zich al aangemeld.
In de Nieuwenbergh komen we onze geblesseerde Jos met zijn vrouw tegen. Jos heeft in de vakantie een verkeerde beweging gemaakt, waar tegen zijn rug protesteerde. Gevolg heftige pijnen en totaal buiten bedrijf. Weg vakantie. Ondanks een zeer intensieve behandeling van een franse osteopathe is het probleem niet verholpen. De voorlopige diagnose is een hernia of iets wat daar aan verwant is. Onder invloed van diverse pijnstillers is Jos deze week door zijn vrouw naar huis vervoerd. De komende week zal nader onderzoek uitwijzen wat er exact met hem aan de hand is. Jan Heeren is sinds lange tijd ook present voor een lekker bak koffie. En het gaat goed met hem.
De regen blijft ons op de terugweg geselen, wat een plensbui. De stemming in de groep lijdt er niet onder, er wordt wat afgekletst en gelachen. Het is dik over twaalf,wanneer ik me in de bijkeuken uitkleedt. Heb geen droge draad meer aan mijn lijf. Na een warme douche ben ik snel weer de oude. En de wandeling was ondanks de regen één om niet snel te vergeten.
Piet Westerhof

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu